I LOVE BEAGLES!
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
I LOVE BEAGLES!

Beagle'larla ilgili hikaye, bilgi, haber vb herseyin paylasilabildiği Türkiye'nin ilk ve tek beagle forumu!
 
AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 köpeğinizle seyahat (sağlık karnesini unutmayın)

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 135
Kayıt tarihi : 19/08/07

köpeğinizle seyahat (sağlık karnesini unutmayın) Empty
MesajKonu: köpeğinizle seyahat (sağlık karnesini unutmayın)   köpeğinizle seyahat (sağlık karnesini unutmayın) EmptyÇarş. Ağus. 22, 2007 8:28 pm

Petinizi veterinere götürün ve aşılarının tam olup olmadığına baktırın. Yolculuğa çıkmadan önce petinizin aşılarının eksiksiz olduğunu belgeleyen aşı sertifikasını yanınıza almayı unutmayın. Bazı yerlerde bu sertifikalar kontrol edilmektedir ve özellikle kuduz aşısı büyük önem taşımaktadır. Ayrıca tasmasında da petiniz hakkında ve size ulaşılmasını sağlayacak bilgilerin bulunmasına dikkat etmelisiniz.

Petiniz arabaya alışkın mı?

Eğer dostunuz daha önce arabayla seyahat etmediyse onun önce arabaya alışmasını sağlamalısınız. Onu arabanızla küçük mesafeler arasında gezdirerek başlayabilirsiniz. Sonra bu mesafeleri yavaş yavaş arttırın. Bazı hayvanlar, özellikle kediler arabalardan hoşlanmazlar. Eğer petiniz arabayla seyahat esnasında rahatsızlanıyorsa, araba hareket etmiyorken onu arabaya alıştırmaya çalışın. Veterineriniz de araba tutmasına karşı ilaçlar önerebilir.

Gideceğiniz hotel/motel petleri kabul ediyor mu?

Kalacağınız yerlerde evcil hayvan kabul edilip edilmediğini rezervasyon yaptırırken sorunuz. Web sitemizde evcil hayvanları kabul eden bazı otellerin bir listesini bulabilirsiniz.

Havayolu ile seyahat

Petinizin sağlık sertifikasını yanınıza alın.

Tüm havayolu şirketleri petinizi uçağa almak için sağlık sertifikası istemektedir. Seyahatten önce bu konuda veterinerinize danışınız. Veterineriniz seyahat sırasında trankilizan kullanmayı önerebilir. Ayrıca tasmasında da petiniz hakkında ve size ulaşılmasını sağlayacak bilgilerin bulunmasına dikkat ediniz.

Havayolu şirketinin prosedürlerini araştırınız

Birçok havayolu şirketinin pet taşımacılığı konusunda değişik prosedürleri vardır. Petinizin hangi koşullarda taşınacağını önceden öğrenmelisiniz. Şirket petinizi kabinde yanınıza almanızı kabul etmiyor olabilir. Petiniz kargoda uçacaksa ve uçuşunuz uzun sürecekse onun beslenmesi hakkında bilgi edininiz. Ayrıca ne tür bir taşıma kutusu kullanmanız gerektiğini de önceden araştırmalısınız.

THY 7 kg altındaki evcil hayvanlarınızı yanınıza almanıza izin veriyor. Tabi rezervasyon yaptırmadan önce evcil hayvan götürmek istediğinizi belirtmelisiniz. 7 kg ve üstünde olanlar kargoda uçuyor. Kafesi siz temin ediyorsunuz ve kafes boyutlarını rezervasyon sırasında belirtmeniz gerekiyor. Bu prosedür yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarda değişmiyor.

Her ülkenin yasalarında farklılıklar olduğundan, gideceğiniz ülkeye evcil hayvan sokulması ile ilgili bilgileri konsolosluklardan ya da THY' ndan edinmenizde fayda var.

Petinizle beraber tatile gitmeyi düşünüyorsanız nasıl plan yapmalısınız?

Aileniz, birçok ailenin yaptığı gibi tatile çıkmayı düşünebilir. Önemli bir soru şudur ki: Petinizi yanınıza alacak mısınız? Cevap vermek için biraz düşünmek gerekir. Ne tür bir tatil yapmak istediğiniz bu konuda önemlidir. Nereye gidiyorsunuz? Nerede kalacaksınız? Oraya nasıl gidiyorsunuz? Bunlar hayvan dostunuzu da yanınızda götürmeyi düşünüyorsanız çok önemlidir. Petinizi yanınıza almaya karar vermeden önce veterinerinize de danışmanız önemlidir. Ayrıca ilaç uygulamalarına devam ediyorsanız bu ilaçları da almayı unutmayın.

Köpeğinizi kontrol altında tutun

Yanınıza almanız gereken en önemli şeyler hayvanınızı kontrol altında tutmanızı sağlayan aparatlardır. Bunlar onun da diğer insanların da güvenliği için gereklidir.
Köpekler sürekli boyunlarında üzerinde kimlikleri, sahiplerinin bilgileri olan bir tasma taşımalı ve bir uzatma ile kontrol altında tutulmalıdır.
Küçük köpeklere de tasma takılmalıdır ve küçük kafeslerde veya taşıma kutularında tutulabilirler.
Petinizin bu taşıma kutusunda rahat hareket edebilmesi gerekir. Tatile çıkmadan önce bu kutuya alışmasını sağlamak yerinde olacaktır.
Eğer uçak seyahati yapacaksanız, taşıma kutunuzun havayolu şirketinin kabul ettiği çeşitten olup olmadığını araştırınız.
Petinizin bagaj veya kargo kısmında seyahat etmesinin belirli riskler taşıdığını bilmeniz gerekir. Bu bölmelerde ısı değişiklikleri çok uç noktalara varabilmektedir. Bu bölmelerde yolculuk yapacak köpeklerin, üzerine " Canlı Hayvan- Live Animal" etiketi yapıştırılmış uygun taşıma kutularına konmaları gerekir.
Kediler de, arabayla yolculuk yapıyor olsanız bile, taşıma kutularında tutulmalıdır.

Gideceğiniz yerde petiniz hoş karşılanacak mı?

Milli parklarda, doğal hayatı koruma adına tasmalı dahi olsalar köpeklere sıcak bakılmamaktadır.
Kamp yerleri de bazı kısıtlamalar uygulamaktadırlar.
Eğer sıcak bir sahil bölgesine gidiyorsanız, aşırı sıcak ve güneş ışığına maruz kalma köpeğiniz için sağlıklı olmayabilir.
Eğer yabancı bir ülkeyi ziyaret ediyorsanız çok ciddi kısıtlamalarla, karantina periodlarıyla karşılaşabilirsiniz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için veterinerinize veya seyahat acentanıza tatil öncesinde danışmalısınız. Daha iyisi ziyaret edeceğiniz ülkenin konsolosluğundan bu konudaki bilgileri alabilirsiniz.
Belirli tatil beldeleri, bazı paraziter hastalıkların bulaşması için dispoze yerler olabilir.
Kafes seçimi

Birçok insan petini bir aile bireyi olarak görmektedir ve planladıkları tatillere onları da dahil etmektedirler. Arabayla veya uçakla yolculuk ederken, bir hotel veya kamp yerinde kalırken durum ne olursa olsun dostunuzun rahatı ve güvenliği için içinde kalması gereken taşıma kutuları kullanılmalı. Onları rahat ettirmenin en iyi yolu kafes veya taşıma kutularına alıştırmaktır.

Uygun boyutta kafes seçimi çok önemlidir. Kafesler petinizin ayakları üzerinde durabileceği, içinde rahatça dolaşabileceği genişlikte olmalıdır. Köpeğinizi kafese alıştırmak için kafesin kapısını açık bırakın ve onun kafesi keşfetmesine, tanımasına izin verin. İçeri girmesini, kafesin içine bir parça yiyecek, ödül tableti veya bir oyuncak koyarak sağlayın. Kafesin içinde kendini rahat hissettiği an kafesin kapısını 5-10dk kapatın. Kafesten çıkmasına izin verdiğinizde onu ödüllendirmeyin çünkü bu sefer kafesin onu cezalandırmak için, kafesten çıkmanın ise onun mükafatı olduğunu sanacaktır. Kafesin içine her girdiğinde içinde kalma süresini biraz daha arttırın. Sonunda kafesin içinde rahat ve güvende hissedecektir kendisini. Petinizi kafese alıştırırsanız yolculuk sırasında sedasyon nadiren gerekecektir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://beaglemania.yetkin-forum.com
 
köpeğinizle seyahat (sağlık karnesini unutmayın)
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
I LOVE BEAGLES! :: diğer köpek ırkları :: Genel bilgiler..-
Buraya geçin: